Locatie Geessinkweg

Tijdens de grote nationale Skills Talents finale in de RAI Amsterdam gingen alle provincieteams de strijd met elkaar aan. Sebastian Schut, Selin Bozkir en Merve Aslan behaalden de eerste plaats in de categorie ‘Dienstverlening & Producten’. In de finale kreeg het team vijf uur de tijd om aan hun finaleopdracht te werken. De opdracht luidde: ‘Bedenk een naam voor een ecologisch cosmetica bedrijf en ontwerp een logo en een website. Organiseer ook een evenement waarop het nieuwe product van dit bedrijf gelanceerd kan worden.’ Van alle provincieteams kwam de opdracht van het team van de Geessinkweg als beste uit de bus. Gefeliciteerd!!!

Over Skills Talents

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor leerlingen in het vmbo. In tien verschillende sectoren binnen het vmbo (o.a. ‘Bouwen, Wonen & Interieur’, ‘Zorg & Welzijn’, ‘Dienstverlening & Producten’ en ‘Horeca, Bakkerij & Recreatie’) kunnen vmbo-leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element. Tijdens de finale maken de leerlingen deel uit van het provincieteam. Ook werken ze tijdens de finale samen met deelnemers van de andere wedstrijden op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk.

De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied, maar ook als provincieteam. Hierdoor ontwikkelen leerlingen niet alleen talent op hun eigen vakgebied, maar maken zij ook kennis met andere beroepen.