Locatie Geessinkweg

Het bezoek maakte deel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meiden van 10 tot 15 jaar. Doel van Girlsday is om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Voorafgaand aan het bezoek aan de bouwplaats van het project Lage Bothof in Enschede kregen de 37 meiden die ochtend eerst op school een interactieve presentatie over Koopmans. Daarbij was aandacht voor het project dat ze gingen bezoeken en hoe belangrijk veiligheid is op een bouwlocatie. Maar ook gaf de presentatie hen een goed beeld van het bedrijf en de vrouwelijke medewerkers die bij Koopmans werken. Meiden denken vaak dat de bouw en techniek saai is, maar de vrouwen bij Koopmans bewezen dat niets minder waar is!

Metselchallenge

De 37 leerlingen vertrokken daarna op de fiets naar de bouwplaats van het project Lage Bothof in Enschede. Voorzien van veiligheidsschoenen, -hesjes en uiteraard de bouwhelm, kregen zij tijdens een rondleiding letterlijk een indruk wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van woningen. De meiden gingen op de bouwlocatie ook zelf aan de slag tijdens een metselchallenge. In twee groepen streden de meiden tegen elkaar met als doel zo snel mogelijk én zo netjes mogelijk een muurtje te metselen. Uiteraard kregen zij vooraf een duidelijke instructie en uitleg van enkele Koopmans-medewerkers die na afloop ook de muurtjes beoordeelden.

metselchallenge.JPG

Girlsday 2019

Niet alleen in Enschede deden meisjes mee met Girlsday. In het hele land openden bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes konden deelnemen aan interessante activiteiten, maakten kennis met vrouwelijke medewerkers en leerden meer over bèta/technische werkzaamheden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven! Sinds 2010 organiseert VHTO, het landelijk expertisebureau op het gebied van meisjes/vrouwen en bètawetenschap, techniek en ICT, deze landelijke Girlsday. Het is één van de activiteiten om haar doel - meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT in Nederland - te verwezenlijken.