Locatie Geessinkweg

Nederlands Jeugdinstituut

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een speciale webpagina voor ouders ‘Omgaan met de ‘nieuwe thuissituatie’. Hier vind je tips over onder andere mediagebruik en spanningen thuis voorkomen én oplossen.

Positiefopvoeden.nl

Positiefopvoeden.nl biedt ‘Top 10 opvoedtips in onzekere tijden’. De Top 10 is in meerdere talen beschikbaar, waaronder Engels, Arabisch, Turks en Spaans.

Tumult

Tumult biedt een gratis thuis-leren pakket (digitaal) voor vmbo-bkg en vmbo-t/havo/vwo. In het pakket vind je o.a. stappenplannen voor samenvatten en woordjes leren, ouderkaarten waarmee ouders hun kinderen thuis kunnen begeleiden bij het leren en handige formulieren voor plannen of je studieplek inrichten.

Parlan Jeugdhulp

Op de website van Parlan Jeugdhulp zijn diverse tips te vinden over opvoeder zijn in tijden van Corona, zoals hoe om te gaan met stress bij jezelf en bij je kinderen. Ook geeft Parlan specifieke Corona-tips over contact met pubers en kinderen met autisme.

Tubantia

In Tubantia (26-3-2020) geeft kinder-en jeugdpsychologe Martine Spijker, zelf moeder van drie pubers, tips om deze Corona-crisis te overleven.

Mentor

Bovenstaande tips kunnen helpen tijdens deze Corona-crisis. Maar leerlingen en ouders kunnen voor vragen of een luisterend oor ook altijd bij de mentor terecht. De contactgegevens van de mentor zijn begin dit schooljaar uitgereikt. Contactgegevens van de mentoren kun je ook vinden in MijnBonhoeffer.