Locatie Geessinkweg

Leren door te doen

Onze visie op onderwijs is ‘Leren door te doen’. ‘Leren door te doen’ richt zich op een betere aansluiting op het vervolgonderwijs in het mbo. Door, naast de verplichte theorievakken, veel aandacht te besteden aan o.a. loopbaanoriëntatie en projecten op gebieden als sport en bèta ontdekt de leerling drie dingen:

  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?

3 O's: Ontdekken, Ontwerpen, Ondernemen

Bij ons word je een ontdekker, ontwerper en ondernemer. Hierbij staan jouw unieke eigenschappen centraal.

Ontdekken

Ontdekken komt in diverse vakken aan bod. Bijvoorbeeld in de economieles waar je een vergelijkend warenonderzoek gaat doen, maar ook in de praktijkles Dienstverlening & Product waar je kennis kunt maken met o.a. robotica. En dan is er nog onze jaarlijkse toekomstmarkt waarbij je de wereld achter de beroepen kunt ontdekken.

Ontwerpen

Ontwerpen komt onder andere bij het vak Technologie en Toepassing in ons Bèta Challenge programma aan bod. In samenwerking met het mbo en bedrijven uit Enschede ontwerpen onze leerlingen een product. De beweeg-app voor Gezondheidscentrum Zuid is hier een goed voorbeeld van. Om ouderen beter te laten bewegen hebben onze leerlingen een beweeg-app bedacht. Deze app wordt ook daadwerkelijk door ouderen van Gezondheidscentrum Zuid gebruikt.

Ondernemen

Wij bieden leerlingen ook de kans om te ondernemen en zelf activiteiten te organiseren. Zo hebben de leerlingen van onze Leerlingenraad in overleg met de schoolleiding het aanbod van de kantine mede samengesteld. We hebben ook leerlingen die actief zijn in bijvoorbeeld een activiteitencommissie. Zij organiseren schoolfeesten en andere activiteiten. Een voorbeeld hiervan is de goede doelen dag die zij onlangs in samenwerking met de Posten hebben georganiseerd.

Bèta Challenge Programma

Ben je geïnteresseerd in techniek? Dan kun je meedoen aan ons Bèta Challenge Programma, het Technasium voor de mavo. De Geessinkweg is de enige middelbare school in Enschede Bèta Challenge biedt.

Sportstroom

Op de Geessinkweg kun je meedoen aan onze speciale Sportstroom. Je volgt dan 2 uur extra sport per lesweek. In de Sportstroom komen allerlei verschillende sporten aan bod en leer je ook lesgeven, organiseren en regelen.

Cultuur

Cultuur is een belangrijk onderdeel op de Geessinkweg. Wij organiseren veel activiteiten voor leerlingen op cultureel gebied. In de bovenbouw kunnen onze leerlingen kiezen om examen te doen in het vak tekenen of muziek.

Onze begeleiding

Wij willen jou de beste mogelijkheden bieden om je maximaal te ontwikkelen. Ons uitgebreide ondersteuningsaanbod geeft jou de kans om te groeien in dingen waar je nog moeite mee hebt. Zo werken we samen aan een sterke basis voor jouw toekomst!