Locatie Geessinkweg

Wat is het Toptraject?

Het Toptraject is een doorgaand leertraject (vmbo-mbo-hbo) voor ambitieuze en praktisch ingestelde vmbo’ers die via het mbo een hbo-diploma willen halen. Wij werken samen met het ROC van Twente en Hogeschool Saxion om ervoor te zorgen dat jij op de juiste plek zit en optimaal gebruik maakt van jouw talenten.

Je ziet het Toptraject terug bij Nederlands, wiskunde en rekenen, maar ook bij diverse projecten en andere vakken richt je je op het ontwikkelingen van studievaardigheden die van belang zijn op het mbo én op het hbo. Ook hoort studieloopbaanbegeleiding bij het Toptraject.

"Als je meedoet aan het Toptraject vergroot jij jouw kansen zeker op het mbo, maar ook op het hbo"

Wat ga je doen?

Het Toptraject begint in leerjaar 3. Alle leerlingen in de derde klassen zijn Toptraject-leerlingen en krijgen verschillende uitdagingen aangeboden op het gebied van taal-, reken-, studievaardigheden, LOB en wiskunde. Het derde leerjaar is vooral voorbereidend. Aan het eind van de derde klas, gaan we selecteren op basis van motivatie, eigen ontwikkeling en behaalde cijfers. Als jij het Toptraject wilt blijven volgen in leerjaar 4, dan kan dit natuurlijk. In overleg met jouw coach bepalen we dan of het Toptraject bij jou past. Als je dit traject met goed gevolg aflegt, krijg je het Toptraject-certificaat.

"Het Toptraject past goed bij de visie van onze school ‘Leren door te DOEN!’, vertelt Gerriska Floor-Mulder, locatiedirecteur Geessinkweg. "Je leert gaandeweg steeds meer vaardigheden die passen bij jouw vervolgopleiding. Als je meedoet aan het Toptraject vergroot jij jouw kansen zeker op het mbo, maar ook op het hbo. Je hebt dan al een hele degelijke voorbereiding gehad. Ik vind het voor onze leerlingen een prachtkans om goed voorbereid te zijn op een latere overstap naar het HBO."

Meer weten?

Wil je meer informatie, vraag er naar op de Open Dag, of neem contact op met Sjabbo Smedes, coördinator Toptraject, via [email protected]

Meer over Toptraject

Kijk op toptraject.nl, bekijk de folder van Toptraject of volg Toptraject (@toptraject) op Facebook of Instagram.