Locatie Geessinkweg

Nieuw: Sportstroom voor klas 1 en 2

Ben je sportief en wil je ook op school veel met sport bezig zijn? Dan is de sportstroom van de Geessinkweg echt iets voor jou!

In een normale lesweek krijgen leerlingen die de sportstroom volgen 2 uur extra sport. In die 2 uur maak je onder andere kennis met allerlei nieuwe sporten. ‘Sportstromers’ volgen sportieve activiteiten die in reguliere lessen lichamelijke opvoeding niet voorkomen. Daarnaast gaan de leerlingen van de sportstroom een keer op kamp.

De sportstroom duurt 2 jaar. Daarna kun je extra sport blijven doen, door het vak LO2 (LO als examenvak) te kiezen in de bovenbouw. Als je dit tot een goed einde brengt dan maak je kans op een wildcard om rechtstreeks te worden toegelaten tot ROC sport en bewegen.

Wat zijn de voorwaarden om mee te mogen doen aan de sportstroom?
  • Intake gesprek
  • Toelatingstest
  • Eigen bijdrage €100,- per leerjaar (kledingpakket, kamp en clinics)
Hoe kan ik mij aanmelden voor de sportstroom?

Je kunt je voor de Sportstroom aanmelden tijdens de aanmeldingsdagen voor groep 8 op woensdag 13 of donderdag 14 maart 2019 op onze locatie Geessinkweg. Download hieronder het inschrijfformulier en neem dit ingevuld mee.

Meer weten?

Stuur een mail naar één van onze LO-docenten: Janet van der Voort via j.vandervoort@bc-enschede.nl of Brian Bruinewoud via b.bruinewoud@bc-enschede.nl.

Gym als examenvak (LO2)

Leerlingen in 3 mavo kunnen gymnastiek als examenvak (LO2) kiezen. Dat kan in elk profiel in de vrije ruimte. Zij volgen deze lessen naast de reguliere LO-lessen. LO2 wordt afgesloten met een schoolexamen. Tijdens de LO2-lessen ligt het accent niet alleen op het bewegen, maar ook op leidinggeven en organiseren. Bij ons ontdekken LO2-leerlingen hun organisatietalent door het organiseren van bijvoorbeeld sporttoernooien voor klas 1 en 2. Ook verzorgen ze gymlessen op basisscholen in de wijk.